digital marknadsföring
Marknadsföring

Att arbeta som marknadsförare idag

Just nu arbetar jag som säljare kombinerat med marknadsföring efter mammaledigheten. En perfekt kombination då sälj och marknadsföring hänger ihop så pass mycket. 

Har du funderat på att bli marknadsförare? då tycker jag verkligen du borde kika på en utbildning eftersom det är så mycket lättare att kunna söka jobb sedan när du är färdig. Ofta så står det i annonserna att det är krav på utbildning och jag kan rekommendera det eftersom mycket som tas upp på utbildningen lär man sig inte på egenhand så som lagar och riktlinjer.

Distansutbildning digital marknadskommunikatör

 I våras gick jag ut min utbildning digital marknadskommunikatör i Tranås. Det är en distansutbildning på två år som är fruktansvärt rolig om man är intresserad av marknadsföring. Det första året arbetade jag 80% samtidigt som jag studerade 100%. Det kanske inte alltid har varit optimalt men det har fungerat. År nummer 2 fick vi våran lilla Valter och då tog jag studieuppehåll i några månader som jag sedan kunde plugga ikapp på hösten.

Genom att skolan har varit så anpassningsbar och att de hela tiden har varit flexibla så har det fungerat kanon och jag tog examen med mina klasskompisar vilket jag oerhört stolt och glad över. Läs mer om min utbildning —> Här

Digital marknadsförare

Så blir du en eftertraktad marknadsförare

Idag finns det många arbetsannonser ute som är relaterade till marknadsförare. Men de flesta jobb finns i de större städerna så som Stockholm och Göteborg. Det jag har upptäckt i och med pandemin är att de flesta arbeten går att söka oavsett var man bor. Eftersom distansarbete idag har blivit allt vanligare så har arbetsmarknaden för marknadsförare öppnats och du kan i princip söka jobb var som helst utan att behöva flytta . 

Men vad ska du göra för att få en arbetsintervju som nybliven marknadsförare?

  • Välj ut några områden du vill bli riktigt grym på det kan vara Photoshop, Google Analytics, filma, fota, annonsering, SEO, Copy. Att kunna lite om allt är toppen men försök bli riktigt bra på några specifika områden.

  • Skriv ett snyggt CV och få med det viktigaste, här gäller det att sticka ut.

  • Följ med i trender. Marknadsföringstrender varierar mycket fort så läs på om nya appar, sociala kanaler och ha ett hum om vilka målgrupper som hänger på respektive kanal. Jag brukar läsa Svenskarna och internet som kommer en gång om året för att få en bra inblick. Läs mer —> Här

  • Skapa ett instagram-konto och visa vad du kan. Använd ditt konto som en portfolio och länka till ditt konto från ditt CV. Se mitt instagramkonto —> Här

  • Gå med i marknadsföringsforum på Facebook och på LinkedIn. Här kan man lära sig massvis, få jobbtips och ställa frågor.

Sammanfattning

Det här var i korthet vad du kan göra om du vill bli en riktigt bra marknadsförare. Det är ett roligt jobb som passar dig som är framåt, nyfiken, iderik och gillar att testa dig fram. För marknadsföring handlar faktiskt inte så mycket om att sitta och lägga ut text och bilder på Instagram utan många gånger handlar det om att analysera statistik. Hur kan vi göra den har kampanjen ännu bättre? eller hur får vi fler ledas eller besökare till vår hemsida. 

Kommentera gärna om du har några fler tips eller ställ mig gärna en fråga om du undrar över något som har med marknadsföring att göra

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *