Trädgård

Marguerit en sommarfavorit i trädgården

Det är något speciellt med Margueriten, för mig har det blivit en sommarfavorit i trädgården. Vet du varför det är en stor favorit i många trädgårdar? Jo, för att den sköter sig väldigt bra själv. Den är både tålig och kräver inte allt för mycket omsorg och dessutom blommar den hela sommaren!

Hur sköter jag blomman bäst?

Marguerite är som sagt en väldigt enkel sommarblomma att sköta. Du kan till och med lyckas övervintra den till nästa år om du har ett ljust fönster, men blomman klarar inga frostgrader. Här i Sverige brukar vi ha dem som ettåriga sommarblommor men varför inte testa att övervintra denna lilla söta blomma? så slipper du köpa ny till nästa sommar.

När du har blomman ute på sommaren kan du placera den både i solen eller i skuggan den trivs vart som. Vattna regelbundet och plocka bort vissna blommor då kommer det fortare nya fina. Vattna med näring ibland eller köp som jag bra jord som innehåller näring, då slipper du att vattna med näring.

Det som ofta blir fel när vi köper den här blommar är att vi inte planterar om blomman i en större kruka. Den här blomman växer faktiskt på bredden och kan bli riktigt stor om den får chansen.

Kika här om du vill få mer inspo, det här är ett utav mina favorit ställen att köpa blommor på

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *