Morgonrutin
Vardag

5 tips för att få en perfekt morgonrutin

Att få en bra start på dagen är så viktigt, det sätter prägeln på hur resten av dagen kommer att bli. Vilket mindset du kommer att starta degen med är oerhört viktigt. Istället för att snooza dig igenom morgonen så ställ klockan och gå upp direkt, det kommer att göra skillnad om du vill skapa en perfekt morgonrutin.

Det handlar inte bara om att ta hand om din kropp, det handlar mest om att man ska ta hand om sitt sinne. Jag har alltid varit en morgonperson. Det är min tid att vara ensam och få lite arbete gjort innan resten av familjen vaknar.

Så vad kan du göra för att skapa en perfekt morgonrutin? Kolla in de här 5 stegen!

Morgonrutin

1. Förbered dig kvällen innan

Det första du ska göra för att skapa en härlig morgonrutin är att förbereda kvällen innan.
Avsluta din ”att-göra”-lista och bocka av de små sakerna så att du kan börja varje morgon med fokus på dina mål för dagen.

Exempel på vad som kan förberedas kvällen innan:

-avsluta vardagssysslor så som (tvätt, disk, etc.)
-plocka fram din outfit för kommande dag
-preppa för morgonkaffet
-förbered en supergod frukost
-packa din gymväska

2. Släck blåljuset på dina enheter

I en perfekt värld, skulle du sluta titta på mobiltelefoner, datorer och TV-apparater vid 19:00. Men ärligt talat, är det realistiskt? förmodligen inte!

När barnen kommer till sängs och du har avslutat middagen, kanske du måste titta igenom din e-post eller så kanske du bara vill ha lite Netflix och chill tid.

Hursomhelst, skärmtid på natten är OK om du blockerar blått ljus från din elektronik genom att byta till ”nattläge”.

Vill du veta mer om hur du ska stressa ner? Läs —> här

3. Drick vatten

Du har säkert hört det förut men att dricka vatten det första du gör på morgonen är otroligt viktigt, och det är sant! Men varför?

Till att börja med, de flesta av oss är förmodligen uttorkade (särskilt på morgonen!) och genom att dricka ett glas vatten kommer du att hjälpa din kropp att spola bort gifter från kroppen, starta din ämnesomsättning. Om du inte är van att dricka mycket vatten piffa till vattnet genom att lägga till citron eller gurka.

4. Dagbok

Att skriva dagbok är ett fantastiskt sätt att rensa dina tankar och hålla dig på rätt spår för dagen.

Tänk på att din dagbok inte behöver vara ett ställe där du skriver ner dina djupa och mörka hemligheter! Det kan vara en plats för dig att skriva slumpmässiga tankar och saker du är tacksam för. Ge dig själv 10 minuter varje morgon för att bara låta orden flöda och skriva så lite (eller så mycket) som du vill!

Dagboksidéer:

  • vad är jag tacksam för?
  • vad fick mig att le igår?
  • vad lärde jag mig igår?
  • vad är en handling av vänlighet jag kan göra idag?
  • hur kan jag göra mina barns liv bättre idag?
  • hur kan jag få min make/maka att känna sig uppskattad?

5. Sätt upp mål för dagen

Att sätta upp mål för dagen är väldigt bra och effektivt. Prioritera vad som är viktigast och vad du behöver få gjort under dagen.

Skriv ner ditt dagliga mål. Det är lätt att känna sig vilsen och känna att man inte har gjort något vettigt under dagen men att skriva ner målen och sen följa upp under kvällen gör att du med större sannolikhet kommer att ha gjort framsteg och du kan ge dig själv en klapp på axeln.

Det är alltid bra att skriva ner sitt slutgiltiga mål. Exempel på dessa skulle kunna vara:

  • gå ner i vikt
  • förbättra din relation med din man/fru
  • få ditt företag att växa
  • laga mer vegetariskt

Naturligtvis du inte kommer att kunna gå ner alla dessa kilon på en dag. men det krävs att du är konsekvent, har tålamod och gör dina dagliga uppgifter för att nå ditt mål.

Det är därför du bör skriva ner dina dagliga mål varje morgon.

Att gå ner 15 kilo kan kännas överväldigande, men att skriva ner dagliga mål som ”ta en 20 minuters promenad” eller ”välj en sallad till lunch” kommer att göra ditt slutmål verkar mycket mindre skrämmande och mycket mer uppnåeligt. 

Med handen på hjärtat följer jag inte alla dessa steg varje dag men jag strävar efter att följa så många steg som möjligt för att få till den där perfekta morgonrutinen. Berätta gärna hur din morgon ser ut, har du några fler härliga morgontips? 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *