Väx på Instagram
Marknadsföring

Hur växer man snabbt på Instagram?

Vill du få ditt Instagram-konto att växa snabbt på kort tid? I så fall ska du fortsätta att läsa. Förr trodde vi att vi var tvungna att uppdatera och gilla inlägg hela tiden för att bygga ett framgångsrikt konto med en engagerad publik. Men nu kan du med strategi och disciplin få ditt konto att växa på kort tid om du följer mina råd! Vill du veta hur? Ta en kaffe och låt oss börja! 

I DITT INSTAGRAMFLÖDE MÅSTE DU LÄGGA UPP INNEHÅLL

Det kan vara stressigt att försöka leverera innehåll på studs som dina följare ska gilla. Knepet är att du snabbt och enkelt kan publicera inlägg på bara några sekunder om du är redo med bilder och bildtexter.

 

Ofta spenderar vi mycket tid med att försöka hitta rätt bild och skriva en bra text. Det kan vi undvika genom att vi planerar och skriver upp intressanta rubriker på komihåglistor i telefonen under vardagarna. Du kan hitta inspiration från din vardag, nyheter, dina följare osv.


Jag kan rekommendera att du skriver alla dina bildtexter på en antecknings-app på din telefon. Om du skriver texterna på helgerna så behöver du inte känna någon stress över att lägga ut nytt och intressant innehåll varje dag utan då bygger du upp ett lager som du använder dig av.

Jag gillar att skriva texter tidigt på morgonen, gärna en lördag eller en söndag med en kopp kaffe och tända ljus. Hitta en tid som fungerar bäst för dig.

Instagramflöde

Det är du som skapar ditt flöde

Du har bara någon sekund på dig att fånga en besökares uppmärksamhet när de kikar in på ditt Instagram-konto därför måste du tydligt visa i ditt flöde vad ditt konto handlar om. Om du är snickare lägg upp vad du arbetar med för projekt, före och efterbilder, bilder på dig själv där du arbetar eller tips och tricks som dina följare gärna vill läsa mer om.

 

Fundera på vad för typer av bilder och texter som din målgrupp vill läsa om. Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina kunder, anteckna och skapa ett inlägg kring det. Du vill skapa ett snyggt flöde som är inspirerande. Du vill också skapa en känsla av att (det här är ett konto jag måste följa annars missar jag något) Så om du vill växa snabbt på Instagram måste du ha ett tydligt konto med tilltalande bilder som din målgrupp vill följa. Om med inlägg som engagerar och inspirerar dina följare. 

STORIES, STORIES OCH STORIES

Du kanske aldrig har gjort Stories och då kan det kännas lite läskigt men det behöver det inte vara. Om du bara lägger 5 minuter om dagen på att lägga ut Stories med video eller bilder är du på god väg att få ett framgångsrikt konto. Du kan blanda innehåll genom att lägga ut Stories från andra personer, dela citat, göra bakom kulisserna, visa vad du jobbar med osv osv

Om du börjar lägga upp 3st Stories/dag så kommer du att se att ditt engagemang kommer att växa.

DELTA I HASHTAGS OCH ANDRAS STORIES

Okej, det här är en relativt ny strategi som har visat sig vara mycket framgångsrik! Titta på hashtags som din målgrupp använder och kommentera Stories som din idealkund lägger ut. Det fina med att engagera sig i människors Stories är att meddelandet går till deras DM, och då du kan fortsätta en konversation och skapa en relation där.

Du ser? Det är inte helt omöjligt att få din Instagram  att växa snabbt. Det krävs dock att man arbetar dagligen med sitt konto och att man är uthållig eftersom man hela tiden måste visa att man är expert på sitt område. 

Ha en fin dag// Hanna. A

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *