Egenföretagare och mammaledig
Marknadsföring

Att arbeta och vara mammaledig samtidigt

Dagarna går och den här sommaren har varit extra bra.  Vi har fått våran tredje son och familjen känns nu komplett. Att arbeta och vara mammaledig samtidigt har fungerat väldigt bra. Både jag och Viktor arbetar hemifrån och hjälps åt med allt. Lilla Ralph är nu 2 månader och jag kan inte få nog av honom. Hans mysiga små fötter, hans doft och lilla leende. 

Egenföretagare och mammaledig

Jag har haft mitt företag i ett år nu och jag är så glad att jag valde att starta eget. Mina tankar innan jag startade var som hos många andra. Varför skulle någon vilja anställa mig? Kommer jag kunna ta ut någon lön? Kommer jag att kunna prioritera min familj? Hur blir min pension? Ja som du ser så var frågorna många men med min man som största stöttepelare så vågade jag kasta mig ut. När jag väl hade bestämt mig så har jag aldrig haft en tanke på att det inte skulle gå bra. 

 

Att arbeta och vara mammaledig är inget jag har reflekterat över så mycket. Det började egentligen redan för 5 år sedan när vi fick våran första son Harry. Jag var mammaledig gick på öppna förskolan, sjöng sånger, pratade om barnmat och bajs,  och umgicks med andra mammor. Det var kul till en början men sen.. Nej 

 

egenföretagare

Då gillar jag mer att umgås med ”mina kompisar” höra om deras barn. Jag har aldrig känt att jag måste träffa folk på dagarna när jag har varit mammaledig för att aktivera mig. Jag älskar att vara hemma, pyssla i trädgården och att jobba. Att min man Viktor arbetar hemifrån gör att jag älskar att va hemma ännu mer. 

Kan man arbeta samtidigt som man är föräldraledig?

Självklart kan du det! Det är upp till dig och din familj och självklart beror det på vilket jobb du har. Jag mår bra av att jobba samtidigt som jag ar mammaledig. Bebisen sover ganska mycket och vi är två som arbetar hemifrån vilket gör att vi kan ha möten omlott. Så att arbeta och vara mammaledig samtidigt har fungerat väldigt bra för mig.

Min viktigaste insikt har varit att tänka bort balansen. Du behöver inte ha balans mellan privatlivet och arbetet. När du strävar efter att hitta en balans mellan de olika rollerna finns det en ständig dragkamp om uppmärksamhet och prioritet. Men när du inser att du inte behöver välja det ena framför det andra utan i stället ge dem båda betydelse vid olika tidpunkter, gör det livet mycket enklare.

Det kommer att finnas tillfällen då du känner dig stressad för att det ena tar mer tid än det andra, men då måste du acceptera situationen i stället för att känna dig otillräcklig 🤍

Acceptans är det första steget för att känna och få harmoni mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om hur man blir egenföretagare inom marknadsföring —–> Här  

Mammaledig egenföretagare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *