löfstadslott
Utflykter

Löfstadslott med familjen

Jag måste tipsa er om ett mysigt utflyktsmål för hela familjen, Löfstadslott! Slottet ligger i närheten av Norrköping vid motorvägen. Vägen dit är både smidig och enkelt att ta sig fram på. Löfstadslott byggdes på 1600-talet av Axel Lillie. På 1750-talet brann slottet men byggdes sedan upp igen och fick sitt nuvarande utseende. Pigan Cajsa ska ha orsakat branden av misstag vilket gjorde att hon fick så mycket skuldkänslor att hon dränkte sig i Löfstadsjön. Nu sägs det att det spökar nere vid sjön och att man kan höra henne skrika. Nog om spökhistorier även fast jag älskar spöken och skräckfilmer.

Viktor älskar gamla kungar och historia så med våra 10 år tillsammans har jag snappat upp en hel del och hänger gärna med och kikar på gamla slott och andra historiska byggnader. Att åka till Löfstadslott med familjen under corona fungerade toppen. De arrangerade tipspromenad i parken och grillade hamburgare utomhus.

Handelsträdgården på Löfstadslott

Precis nedanför slottet så ligger en fin handelsträdgård med växter. Det fanns allt från blommor, bärbuskar och träd. Visst blir man sugen på att handla blommor och växter nu när våren är på ingång?

Jag köpte små tråg av luktärter, spenat och lövkoja. Tanken är att jag ska kunna plocka in snittblommor hela sommaren och hösten, jag älskar blommor och kan inte få nog.

På handelsträdgården har de ett café där de säljer enklare rätter och fika. Jag tog en bakpotatis med skagenröra och den var super god! Barnen fick pannkakor och Viktor tog en grillad macka med avokado och fetaost. Det bästa är att man kunde välja om man ville sitta utomhus eller om man villa sitta inne i deras fina växthus. Vi valde att sitta inne och äta då det blåste, annars hade det varit väldigt fint att sitta ute i deras handelsträdgård. Kika på handelsträdgårdenshemsida här

Om ni vill ha tips på något att göra i vår eller i sommar kan jag verkligen rekommendera att åka till Löfstadslott med familjen. Vi kommer garanterat att åka tillbaka. Kanske åker vi även på spökvandring det hade ju varit så kul!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *