Chokladbollar är livet
Recept,  Vardag

Chokladbollar är livet

Just nu pågår det en hel del vabbande, det är halsont och feber som gäller. Men trots det försöker vi göra det bästa av situationen och sprida lite glädje med något som alla älskar – chokladbollar är livet!

Chokladbollar

En dag i vabbandets tecken

Ibland har man sådana dagar när det känns som om hela familjen drabbats av en mystisk sjukdoms-epidemi. Här hemma är det precis så det ser ut just nu. Vabbandet är i full gång, och det är som om vi har förvandlats till professionella tröstare men jag kan erkänna att det samtidigt är lite mysigt att kurra ihop sig under en filt och titta på Disney. Men låt oss vara ärliga – det är inte alltid så lätt att få tiden att gå när barnen är sjuka och hängiga.

Chokladbollar till undsättning

vi vägrar att låta sjukdomen vinna över vår glädje! Så vad gör man när halsen är öm och febern håller en vaken om nätterna? Jo, man bakar chokladbollar, förstås! Det finns något magiskt med de där små, runda godbitarna som får en att glömma bort allt elände för en stund.

chokladbollar

Chokladbollarnas enkelhet

Det bästa med chokladbollar är att de är så enkla att göra. Det är en riktig barnlek, och även de minsta familjemedlemmarna kan vara med och hjälpa till. Allt som behövs är några ingredienser som du säkert redan har hemma: havregryn, kakao, socker, smör och lite kaffe. Blanda ihop allt till en smet, rulla små bollar och rulla dem i kokosflingor eller pärlsocker – klart! Vi använde ICAs recept och det blev riktigt gott! Recept:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe

Chokladbollar är verkligen livet och kan göra även de tråkigaste dagarna lite ljusare.

Ta hand om er, och glöm inte att njuta av de små glädjeämnena i vardagen – som en god chokladboll! 

chokladboll

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *