Utflykter

Fika längs Göta kanal på glasbruket i Borensberg

Vilka härliga dagar vi har, solen har varit framme och värmt i flera dagar. Viktor hade några möten idag så jag och barnen passade på att åka med min mamma och pappa till Glasbruket i Borensberg. Fiket ligger lite gömt så det kan vara lite småklurigt att hitta hit. Sedan åker man bil eller cykel längs kanalen en liten bit innan man kommer fram. Det känns faktiskt lite småbusigt att åka bit på kanalen. Glasbruket ligger fantstiskt vackert med vatten på båda sidorna. På den ena sidan rinne Motala ström och på den andra sidan av fiket ligger Göta kanal.

De har det mesta som ett fik ska ha så som glass, smarriga bakverk, kaffe men också lättare luncher. Jag testade deras Skagen våffla som smakade himmelskt. Men jag gillar också deras räksmörgås. Barnen tog pannkakor med glass vilket var en succé! att få glass till pannkakorna händer inte allt för ofta.

Fika i Borensberg

Att göra på i Borensberg på Glasbruket

Här på Glasbruket kan man inte bara äta gott här går det också att hyra cyklar, vandra, hyra kanoter, basta och bada badtunna. I år hörde jag också att de ska ha glamping, hur mysigt låter inte det? Glamping är något jag verkligen skulle vilja testa någon gång. Tänk att sova bekvämt men samtidigt sova i tält så häftigt!

Om ni inte vet vad ni ska göra i sommar kan jag rekommendera det här mysiga stället i Borensberg. Varför inte ta cykeln från Berg till Borensberg? perfekt dagstur som jag själv skulle vilja göra. Lite mer problematiskt när man har två småttingar och den äldsta nästan kan cykla helt själv men skulle aldrig orka den långa sträckan.

Jag kan också tipsa er om att åka till om ni vill fika och köpa blommor Löfstadslott

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *